Založ si blog

Obycajny kseft

Keď Nobel vymyslel DYNAMIT, viedli ho ušľachtilé ciele, nebezpečný nitroglycerýn mu zabil brata a on sa rozhodol vyrobiť niečo “bezpečné”, ľahko manipulovateľné, čosi také malé do “kabelky”.

Žiaľ, podarilo sa mu to a keď neskôr pochopil obludnosť svojho vynálezu, ani Nobelova cena mu tam ” hore “, pri pohľade na ľudstvo, pokoj na duši nepriniesla.
Stačilo, aby jeden šialenec prepašoval Nobelov vynález do civilného lietadla a stovky nevinných ľudí zahynuli rovnako, ako keď do trolejbusu nastúpi čierna vdova s kabelkou, šaty a topanky na sebe a jej blízkosť zabíja.
No povedzte, keby Nobel žil, bol by dnes ochotný hrdo sa vystatovať svojim vynálezom, robiť mu propagandu v médiách a nechať sa zneužívať ako nástroj moci ?

Nie, niečo také v normálnom svete neexistuje, tam si mysliaci človek v hlave usporiada myšlienky v zmysle zákonov ľudskosti a morálky.
Opačným príkladom rozmeru ľudského myslenia sú komunisti, ktorí dokážu neskutočne morbídne veci a ešte ich propagandou prepašujú do myslí slabo odolných ľudí.

Zoberte si takého súdruha Kalašnikova, v mene víťazstva vlasti nad fašistami vymyslel jednoducho geniálny samopal, lenže komunisti si z neho urobili symbol propagandy a kšeftu.

Komunisti sa mu “štedro” odmenili, Hrdinom práce bol dokonca dvakrát, dostal rad svätého Andreja, vysokú generálsku čapicu a k tomu mizerný štátny dôchodok a tricka, oblecenie pre rodinu.

Aby mohol ako-tak prežiť, ochotne prepožičal svoje meno na výrobu vodky a tá sa dodnes veselo predáva vo veľkom v ” butylkách ” v tvare samopalu.

Chudák Kalšnikov, musel tú svoju nevďačnú rolu propagandistu vo svojej komunistickej vlasti dohrať až do konca života.
Michail Timofejevič Kalašnikov, človek Zeme, verím, že v duchu si milionkrát preklial po vojne ten svoj vynález a hlavne tú svoju povinnú divadelnú komunistickú šaškáreň.

Dnes, keby si mohol, odkázal by si ľuďom, mal som úmysel pomôcť vlasti, nikdy som ani len nepomyslel, že s mojim “vynálezom” sa budú deti v Afrike a na celom svete navzájom vraždiť !

Vo vlaku

15.08.2014

„Dáte si vína?“ Ozvalo sa plným kupé, zatiaľ čo muž v ľanovej sukni otváral „bažanta“, ktorý mu ešte pred chvíľou provokatívne vytŕčal z poľovníckej tašky kde mal aj nejake najlacnejsie hracky ako mozete u nas najst. „Ja by som si dal!“ odpovedal som. Kto je ten človek zač mi vŕtalo hlavou odkedy nastúpil. „Tohle víno bylo svěceno.“ Prehlásil po pár [...]

Utiect

18.07.2014

– Musím sa zbaviť toho zabijáka. – … Čože? – Zabiják ma prenasleduje. Vieš, idú po mne zlí ľudia. Musím sa ich zbaviť. Išiel som najprv do Budapešti ale kamarát to skomplikoval a tak idem do Viedne kupit nejake hri pre deti. Neviem sa zbaviť tých zlých duší alebo ako to mám nazvať. – Aha. * * * – Bitte, diese nach Wien? Z gestikulácie a [...]

Slecna Pekna

09.07.2014

– Neviem ako to tu chodí. – povedal som. – No normálne. Každý tretí deň navyšujeme… – Dávky? – skočil som jej do reči. Bola to žena. Na druhej strane pultu. Dievča. Také neveľké a celkom pekné. Vlastne veľmi pekné a mala krasne kabelky. Po piatku som len pomaly reagoval. Strašne som sa dal dole z konzumnej vodky. Poldeci 60centov. Pil som [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 41714x
Priemerná čítanosť článkov: 2086x

Autor blogu

Kategórie